Votează şi câştigă accesorii pentru iPhone

Doar până mâine mai aveţi timp să votaţă aplicaţiile preferate din concursul de aplicaţii pentru iPhone organizat de Orange şi să câştigaţi accesorii constând în seturi de căşti, iPhone docks, huse şi folii protectoare. Puteţi vedea exact care sunt premiile aici.

Concursul are două secţiuni: una a aplicaţiilor deja existente şi una pentru idei de aplicaţii pentru iPhone. Pentru a vota o aplicaţie trebuie să vă logaţi în cont (trebuie să vă faceţi un cont dacă nu aveţi unul) şi să alegeţi de aici aplicaţia preferată.

Proiectele înscrise în concurs acoperă cam toate categoriile de aplicaţii pentru iPhone. Astfel avem aplicaţii de social networking, sănătate şi fitness, utilităţi, finanţe, travel, afaceri, divertisment, sport, stil de viaţă, ştiri şi bineînţeles jocuri. În total sunt 30 de aplicaţii înscrise la secţiunea idei şi 72 în secţiunea dedicată aplicaţiilor deja existente.

Când Apple a scos aplicaţiile cu conţinut sexual, am scris un articol în care spuneam că nu văd nimic rău în acest lucru şi că e plin App Store-ul de aplicaţii inutile. Consult des Top 25-ul şi de multe ori nu găseam nimic interesant ci doar aplicaţii inutile. Studiind aplicaţiile înscrise în concurs, am găsit numeroase idei interesante pe care sper să le găsesc cât de curând şi-n App Store. Mai jos am nominalizat proiectele care mi-au plăcut cel mai mult. Evident ele sunt în strânsă legătură cu activităţile pe care eu le desfăşor, cu nevoile mele.

Secţiunea idei de aplicaţii

ATM Bancomate Romania – este o aplicaţie din categoria “Finanţe”. Deşi nu sunt pe deplin mulţumit, folosesc serviciile unei bănci deoarece ştiu sigur că voi găsi un ATM la poştă sau în gara oricărei localităţi. Cu această aplicaţie aş putea renunţa la serviciile acestei bănci. În cazul în care mă aflu într-o zona în care nu există un ATM al băncii mele, aplicaţia îmi spune ce alte ATM-uri există şi care sunt comisioanele la extragere.

Detector de gropi – este o aplicaţie din categoria “Navigare”. Această aplicaţie este un must pentru orice şofer utilizator de iPhone. Şi nu cred că mai are rost alte explicaţii. Cu toţii ştim care este situaţia drumurilor din ţara noastră. De multe ori când sunt nevoit să folosesc un taxi şi există mai multe rute către destinaţie, şoferul mă întrebă pe unde să mergem şi de fiecare dată îi spun să aleagă drumul mai bun deoarece asta înseamnă că ajung mai repede acolo unde am nevoie.

Network Toolbox – este o aplicaţie din categoria “Utilităţi”. Cei care administrează reţele vor găsi foarte interesantă această aplicaţie. Vărul meu este administrator de reţea şi linuxist până în măduva oaselor dar după câteva ore de “touch-uit” iPhone-ul a decis că este ideal pentru el. O astfel de aplicaţie e un fel de briceag elveţian pentru un sysadmin

Secţiunea aplicaţii existente

Codul Fiscal 2010 – este o aplicaţie din categoria “Afaceri”. Într-o societate ideală, această aplicaţie poate că n-ar avea mulţi utilizatori dar în cazul nostru nu trebuie să lipsească din iPhone-ul niciunui om de afaceri. Tot timpul se scot şi se introduc tot felul de taxe, legile se modifică de la o zi la alta dar cu această aplicaţie ai mereu acces rapid la informaţia care te interesează. Aplicaţia o puteţi găsi aici şi este gratuită!

Şcoala de şoferi – este o aplicaţie din categoria “Utilităţi”. Deşi am făcut şcoala de şoferi, nu am reuşit să-mi dau examenele din lipsa de timp. Tot timpul s-a ivit ceva de făcut şi nu reuşeam să legislaţia şi să rezolv chestionarele. Cum eternul şi fascinantul manual nu-l puteam căra după mine peste tot, cu această aplicaţie în iPhone sper să reuşesc să-mi iau într-un final permisul de conducere. Aplicaţia permite rezolvarea chestionarelor fără a o lua de la capăt în cazul primirii unui apel. Aplicaţia o puteţi găsi aici şi costă 2.39 €

roDEX pro – este o aplicaţie din categoria “Referinţe”. dexonline.ro este unul dintre siteurile pe care le accesez zilnic şi se regăseşte în bookmarks bar-ul browserului meu. Aplicaţia roDEX îţi aduce întreg siteul pe iPhone. Poţi afla informaţii despre un anumit cuvânt fără să ai nevoie de o conexiune la internet. Baza de date conține peste 370000 definiții și 137000 cuvinte. Aplicaţia o puteţi găsi aici şi costă 0.79 €

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Cum să faci în mod eficient trecerea la Mac şi OS X

Mulţi ar dori să încerce un Mac, să vadă "cum e" dar se tem că nu vor reuşi să se...

Close