VisualHub – Aplicatie pentru video conversie pe Mac OS X

In “istoria aplicatiilor” pentru mediul OS X, nu de putine ori s-a intamplat ca dezvoltarea unei aplicatii excelente sa fie abandonata. O astfel de aplicatie abandonata este si VisualHub. In cazul de fata nu e vorba despre un abandon total, aplicatia trecand in zona open source sub denumirea de FilmRedux.

FilmRedux face aceleasi operatiuni ca si VisualHub insa pentru macuserii mai putin experimentati, instalarea acestei aplicatii este putin mai complicata, necesitand utilizarea Xcode.

La vremea ei, aplicatia VisualHub nu era o aplicatie gratuita dar se putea utiliza in modul trial. A existat o versiune lite numita iSquint ce poate fi descarcata de aici insa diferenta fata de ceea ce stie VisualHub, e uriasa. Din pacate VisualHub nu mai poate fi gasita decat pe diverse trackere mai mult sau mai putin obscure sau prin arhivele de aplicatii ale macuserilor care au pastrat-o si inca o folosesc, fiind ca si mine foarte multumiti de ea.

Cu VisualHub puteti converti diverse fisiere video intr-o multitudine de formate si cu o gama foarte variata de setari. Aplicatia nu consuma multe resurse si este foarte rapida. Fisierele exportate pot fi optimizate pentru aproape toate device-urile lansate de Apple Inc. Adica puteti exporta fisierul intr-un format optimizat pentru iPod (5G), iPod Classic, iPod Nano, iPod Touch, Apple TV si iPhone. Sau chiar puteti exporta in format optimizat pentru PSP.

Puteti descarca ultima versiune de VisualHub de aici. Din pacate e nevoie de o versiune crack-uita deoarece nu se poate achizitiona licenta. Cum se instaleaza si un scurt demo, in clipul de mai jos.

Comments

  1. Man, am nevoie de un soft pentru captura si prelucrare video. Am incercat cu imovie insa nu imi merge. Acum ori din prostia mea ori din cauza mac-ului meu. Mi-am instalat Final Cut. Am reusit sa fac captura. Din cate stiu imovie-ul are o optiune prin care poti reduce miscarile camerei(acel efect de cutremur). Ai idee Final Cut stie? Ce al soft imi recomanzi pentru captura, prelucrare si compresie. Ms

  2. Daca inteleg eu bine, cauti o aplicatie care sa-ti “filmeze” actiunea pe care o faci si o vezi pe monitor – adica un screencast si o alta aplicatie cu care sa editezi acea “filmare”
    Pt screencast, cea mai buna solutie se numeste Snow Leopard + QuickTime X. Adica in SL, QT-ul stie sa faca screencast si o face f bine. O data efectuat screencast-ul, fisierul rezultat poate fi importat in iMovie si acolo il editezi dupa care il poti exporta HD. Screencastul din acest articol, exact asa a fost facut.
    Daca n-ai sau nu poti instala SL, exista 2 aplicatii cu care poti face captura: Snapz Pro X sau ScreenFlow. Probabil exista si altele insa pe astea le-am folosit si am observat ca-s cele mai recomandate. Si fisierele pe care aceste aplicatii le fac, le poti importa in iMovie. Daca nu le importa, probabil faci ceva gresit.

  3. Mersi

  4. HandBrake face același lucru cu succes, este dezvoltat în continuare și are inclusiv o versiune nativă pe 64 de biți pentru Snow Leopard. Cea mai recentă este Version 0.9.4 x86_64 (2009112300).

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Mac-urile utilizate in incaperi unde se fumeaza, nu sunt acoperite de AppleCare

Discutii aprinse intre macuserii din intreaga lume pe marginea acoperirii de catre AppleCare a Mac-urilor utilizate in incaperi unde este...

Close