Viera NeoPDP 3D Full HD TV

Din diverse motive am tot amânat testarea televizorului 3D de la Panasonic şi înscrierea în concursul ce-l oferă ca premiu. Am ajuns totuşi în ultima zi de înscrieri la magazinul Panasonic dar tot n-am apucat să scriu review-ul. Îl scriu acum deoarece a fost o experienţă interesantă chiar dacă nu am putut folosi televizorul în condiţii normale şi pe o perioadă mai lungă de timp.

Eu nu am televizor de câţiva ani buni. Am avut timp de o săptămână un TVMax de la Miglia dar s-a stricat şi cum nu simt nevoia (ba chiar sunt mult mai relaxat) să urmăresc programele tv, nu m-am agitat să-l repar sau să cumpăr altul. Mi-ar plăcea un televizor dar doar pentru a viziona unele filme şi concerte.

Primul “chestie” 3D pe care am văzut-o a fost un film înainte de ’89! Da, ştiu că e greu de crezut, foarte mulţi se uită pătrat când le spun acest lucru. Dar de obicei sunt mai tineri decât mine şi cred că 3D-ul a apărut o dată cu filmul Avatar. Persoanele de 30+ zâmbesc nostalgic amintintu-şi de filmul Călăreţul fără cap şi de ochelarii aceia de carton pe care-i primeai la intrarea în sală.

În 20 de ani tehnologia a evoluat şi acum putem avea propriul tv 3D. Din păcate nu prea avem ce vedea la el în 3D dar experienţa e foarte interesantă. Mi-ar plăcea să văd filmul House of Flying Daggers în acest format dar cred că e uşor imposibil. Şi cred că nici voi n-aţi închide ochii la un film erotic :) Să nu ne dăm după cireş!

VIERA NeoPDP 3D Full HDModelul pe care am avut plăcerea să-l testez este un Panasonic P65VT20 cu  o diagonală de 165 cm. Nu am să vă reţin cu detalii privind specificaţiile tehnice deoarece le puteţi în pagina de prezentare. Am să vă spun doar că e bine să evitaţi să priviţi o emisiune culinară deoarece ai senzaţia că te afli în bucătarie şi cu greu vei putea rezista tentaţiei de a nu întinde mână să iei ceva şi să guşti :)

Recunosc că m-am dus cu lecţiile nefăcute, ar fi trebuit să mă documentez cu privire la modul în care se poate conecta un MacBook la acest televizor. Dar cu această ocazie mi-am dat seama că-mi lipseşte un adaptor mini DVI-to-HDMI. Există soluţii şi pentru cei cu Mac-uri care nu au port HDMI sau mini DVI: adaptor Mini DisplayPort-to-HDMI. În această situaţie a trebuit să mă conectez prin VGA şi nu am fost foarte mulţumit de calitatea imaginii.

Până când o să vă achiziţionaţi un adaptor, presupunând că televizorul l-aţi luat deja, :) puteţi folosi mufele USB pentru a conecta un stick cu materialele video pe care doriţi să le vedeţi sau un card de memorie în card slot-ul din lateral. Televizorul NeoPDP 3D Full HD are şi un port LAN şi puteţi comunica cu prietenii prin intermediul aplicaţiei Skype. Părerea mea e că acest port, această opţiune e cam inutilă. Poţi folosi doar anumite aplicaţii cu care Panasonic are diverse colaborări. Dacă ai putea să-l foloseşti ca pe un calculator propriu-zis, s-ar numit iMac 3D Full HD :)

Ştiu că doar în scris pot reda experienţa 3D dar am făcut totuşi un scurt montaj. Televizorul vine şi cu 2 perechi de ochelari ale căror baterii Litiu CR2032 au o autonomie de 75h. Dacă aveţi o familie numeroasă, atunci când faceţi rost de materiale video 3D va trebui să vă uitaţi pe rând :) sau să achiziţionaţi încă 1-2-3 perechi. Costă 150 € perechea! Modelul de 165 cm pe care l-am testat costă 24.990 lei iar cel de 127 cm costă 10.590 lei.

Cred că un astfel de televizor şi un Mac Mini ar fi combinaţia ideală pentru un Media Center. Oare cum ar fi un Star Craft 2 pe un astfel de televizor? :)

VIERA NeoPDP 3D Full HD VIERA NeoPDP 3D Full HD VIERA NeoPDP 3D Full HD

Speak Your Mind

*

Read previous post:
iPad – not just another review

După o testare intensă e cazul să-mi dau şi eu cu părerea despre controversatul iPad! Nu insist pe detalii tehnice...

Close