Tastatura Logitech diNovo Mac Edition

Cu doua dintre produsele Apple eu nu am reusit sa ma impac: Mighty Mouse si tastatura Apple Keyboard, mondelul anterior celei comercializate acum. O perioada buna de timp am folosit o tastatura Apple Pro Keyboard ce s-a produs in perioada 2000-2003 si am fost mult mai multumit decat de penultima versiune.

Am incercat si tastaturi “normale” insa e destul de frustrant, de inconfortabil sa lucrezi cu ele chiar daca diferentele sunt destul de mici. Am primit de la Vali Petcu (Webara.ro) o tastatura Logitech diNovo Mac Edition si jur ca daca nu ar fi scos Apple aceste tastaturi de aluminium, ar fi fost tastatura perfecta pentru mine. Probabil ca nu degeaba acest model se afla si-n Apple Store.

Aceasta tastatura nu este un produs nou sau revolutionar pe piata insa e bine sa stim ce alternative avem. Logitech diNovo ar putea sa fie o tastatura foarte buna pentru cei care au degetele mai groase si nu sunt multumiti cu tastatura de aluminiu cu care sunt livrate actualele Mac-uri. Si cei care sunt fumatori sau care nu lucreaza in incaperi extrem de curate, pot gasi o alternativa buna in Logitech diNovo tinand cont ca este neagra iar tastatura de aluminiu se murdareste destul de usor. Ca sa nu mai vorbim de modelul anterior si care mi-a dat o groaza de batai de cap. Curatarea ei era munca de chinez: trebuia sa scot toate tastele si sa le spal iar apoi sa le usuc cu feon-ul.

In timp mi-am dat seama ca pentru un utilizator obisnuit, cel mai important lucru la o tastatura nu e sa aiba nu-stiu-cate functionalitati, sa aiba taste pentru mail, pentru browser sau alte minuni ci sa-ti ofere un confort sporit atunci cand o folosesti. Sa nu te doara mainile dupa 10 minute de tastat, e tot ceea ce eu vreau de la o tastatura.

In cazul in care nu ati accesat pana acum link-ul de mai sus catre Apple Store, nu stiti ca Logitech diNovo Mac Edition este o tastatura wireless care are un avantaj important fata de cea wireless de aluminiu: are taste numerice! Nu se conecteaza prin bluetooth ci printr-un USB receiver si nu e musai sa tineti un port USB ocupat doar cu ea. O puteti conecta si intr-un hub usb in cazul in care aveti si alte periferice conectate si care nu cer USB 2.0. Am fost placut surprins sa vad ca functioneaza foarte bine si atunci cand conectez receiverul intr-unul din porturile USB ale tastaturii de aluminiu.

Dupa cum veti vedea in clipul de mai jos, sistemul de operare o detecteaza imediat. Tastatura vine cu 4 baterii care conform specificatiilor n-ar trebui sa fie schimbate decat dupa 3 ani. CD-ul ce insoteste tastatura contine o aplicatie ce permite diverse configurari, aplicatie ce functioneaza foarte bine si sub Snow Leopard.

Din pacate nu am gasit nici un magazin de unde se poate cumpara aceasta tastatura in Romania desi pe siteul companiei Logitech se regaseste chiar si in versiunea in limba romana. Datele de contact de pe site nu mai sunt valabile insa am reusit sa obtin o adresa de e-mail dar nu am primit nici un feedback. Noroc ca Amazon si-a revizuit politica fata de tara noastra si astfel puteti achizitiona aceasta tastatura de aici.

Trackbacks

  1. […] oara. Pe langa how-to-urile Mac OS X-ului, siteul va contine si review-uri pentru diverse produse hardware marca Apple sau compatibile/recomandate de Apple dar si recomandari de aplicatii dezvoltate pentru […]

  2. […] ca şi tastatura, este o unealtă foarte importantă în lucrul pe calculator, indiferent că e vorba de Mac sau PC. […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Mac-uri in rate studentesti

Un PC non-Apple cumparat in rate, nu este o investitie foarte buna. Daca in momentul achizitie satisface perfect nevoile, dupa...

Close