STOP with “iPhone Killer” bullshit

Samsung a lansat un nou device iar Razvan Baciu a scris câteva impresii pe siteul Gadgeteer. Am început să scriu un comentariu dar mi-am dat seama că e cel puţin la fel de lung ca şi articolul şi poate că e mai bine să-l transform într-un articol aici.

Comentariul meu tratează problema “[Insert-Gadget-Name] Killer”. Avem iPhone, iPod şi în curând vor apărea iPad Killer-urile. Înainte de iPhone erau sute de telefoane care arătau aproximativ la fel şi ofereau fix aceeaşi experienţă de utilizare. Nu era unul killer-ul altuia.

A scos Apple Inc un produs total diferit ce a ridicat ştacheta şi acum e normal să apară produse similare. Eu sunt convins că puteau scoate un astfel de telefon şi companiile cu tradiţie în domeniu dar Apple Inc trebuia să ofere altceva pentru a putea intra puternic pe această piaţă.

Imprumutarea diverselor elemente de la iPhone, iar in cazul Samsung Galaxy S si cele de design de la un iPhone care nu se mai produce, nu cred ca inseamna progres ci un “me too”. Până la urmă NU e neaparat ceva rau in asta dar oamenii/consumatorii il pozitioneaza “usor aplecat si cu picioarele departate” punând pe el stampila “iPhone Killer“!

Apple nu se simte amenintat de un produs asemanator cu al lor si nu vor avea nici un motiv sa iasa cu altceva. Poate vor lasa din pret :) Acelasi lucru se intampla si cu desktopurile “all-in-one” asemanatoare cu iMac-urile. Toate aceste telefoane culeg frimiturile scapate de iPhone. Si cu cat sunt mai multe, cu atat mai putine frimituri revine fiecaruia iar noi, utilizatorii, nu castigam nimic ci ne intoarcem la situatia de dinainte de iPhone.

Este foarte bine ca incep sa se trezeasca la realitate si sa inteleaga ca diferentierea se face prin experienta oferita utilizatorului dar cred ca un “iPhone Killer” nu trebuie sa ofere aceleasi lucruri dar la un pret mai mic. Cred ca orice device cu design, functii si experienta de utilizare asemanatoare va fi considerat un pretendent la titlul de “iPhone Killer” desi e o prostie. La fel cum Apple Inc a scos acest telefon care era diferit de orice exista pe piata la acel moment, si celelalte companii trebuie sa procedeze la fel daca vor sa ofere un produs diferit.

Din ceea ce vad in clipul facut de Razvan sunt convins ca Samsung Galaxy S e un gadget de toata isprava dar pana nu-l am in mana nu pot spune ca l-as cumpara. Acelasi lucru “l-am patit” si cu Nexus One. Dupa ce l-am butonat putin mi-am dat seama ca nu e telefonul pt care as renunta la iPhone, nu simt aceeasi experienta in utilizare desi vrea sa ofere acelasi lucru. Poate va fi Samsung Galaxy S cel care ma poate intoarce de la iPhone.

“Ce telefon e ala, iPhone?”
“Nu, Samsung.”
“Aaa, dragut. Arata ca iPhone-ul meu”

Comments

  1. Uite aici the real iPhone killer:

    http://razvanbb.ro/2010/05/iphone-killer-foto.html

    :)

  2. E o abordare mai…sanatoasa! :)

  3. bai frate nici un cacat de unboxing nu sunt in stare sa faca parca sunt niste handicapati care au gasit o jucarie…

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by The Fuck U Award!. The Fuck U Award! said: RT @Macpedia: STOP with "iPhone Killer" bullshit http://is.gd/diwW4 […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Despre bateriile din gadgeturile ultraportabile

Am în teste un iPad Wi-Fi şi sunt impresionat de autonomia bateriei acestui device. Un review complet pentru iPad voi...

Close