Magic Mouse – un mouse care nu te lasă indiferent

Mouse-ul, ca şi tastatura, este o unealtă foarte importantă în lucrul pe calculator, indiferent că e vorba de Mac sau PC. Aceste două periferice cu care controlăm ceea ce se întâmplă pe monitor, trebuie să ne ofere în primul rând un confort sporit. În funcţie de nevoile noastre, de ceea ce facem pe calculator, mouse-ul şi tastatura poate îndeplini funcţii suplimentare: un gamer va avea nevoie de un mouse dedicat jocurilor pe cand un simplu utilizator se multumeste cu un banal mouse cu care inchide şi deschide aplicaţii.

Magic Mouse nu este un produs nou apărut pe piaţa şi din cauza asta scriu despre el. E deja de 6 luni în magazine, lumea ştie cum arată şi ce face (în mare) dar mulţi încă pun acea întrebare…nepotrivită: se merită să-mi iau un Magic Mouse?

Cel mai bun răspuns la întrebarea asta este: mergi la magazin şi testează unul. Din păcate pentru marea majoritate acest lucru nu este posibil. Poţi vedea un Magic Mouse în acţiune doar dacă locuieşti în Bucureşti, Cluj sau Iaşi deoarece acolo sunt magazine ce vând produse Apple Inc şi ştiu că sunt bine aprovizionate.

Magic MouseCu Magic Mouse-ul nu este cale de mijloc: îl dai de pereţi după 5 minute sau e dragoste la primul touch. Am zis bine touch deoarece click-ul în cazul Magic Mouse-ului e cam “overrated” :) Ştie el şi click-uri, ba chiar şi click dreapta :) dar poate fi configurat în fel şi chip. Dacă sunteţi utilizatori de MacBook sau MacBook Pro cu trackpad cu multitouch, o să vă vină foarte uşor să înţelegeţi ce se poate face cu Magic Mouse-ul. Pentru ceilalţi am să le spun că pe acest mouse se poate configura diferite funcţii gen swipes, drag sau pitch.

Personal mă ataşez foarte mult de un mouse în sensul că atunci când găsesc unul care-mi place şi mă obişnuiesc cu el, îmi vine destul de greu să folosesc altul. Am nevoie de timp pentru a mă obişnui şi fireşte că există riscul să nu ne înţelegem foarte bine. De exemplu nici cu Mighty Mouse-ul nu m-am putut obişnui, nu pot lucra cu el. Folosesc un Razer Krait de care sunt extrem de mulţumit.

Cu Magic Mouse-ul ai nevoie de timp şi de răbdare deoarece e total diferit de orice alt mouse. Apple Inc a dorit să facă un produs care să ofere o experienţă nouă şi inedită userului. Şi a făcut. La fel ca şi în cazul iPad-ului sau a iPhone-ului.

După o săptămână de utilizare pot spune că am ajuns la jumătatea drumului. Încet-încet începuse să se înfiripe ceva între noi :) dar nu am mai avut răbdare să trec peste atingerile accidentale. Am lucrat destul de mult în iMovie în acea săptămână şi nu reuşeam să-mi termin treaba în timp util dacă aş fi continuat să-l folosesc.

V-am spus că se pot configura diferite funcţii dar este posibil doar cu ajutorul unei aplicaţii geniale dezvoltate chiar de un român. Aplicaţia se numeşte MagicPrefs iar cel care a făcut-o este ieşeanul Vlad Alexa. Aplicaţia este gratuită iar eu vă sfătuiesc să nu ocoliţi butonul de PayPal din sidebarul. Nu îmi pot da seama de ce Apple nu a inclus default funcţiile pe care MagicPrefs le aduce.

Conectarea la Mac a MagicMouse-ului este foarte uşor de făcut, este intuitivă. Din păcate, deşi am dus tracking speed-ul la maxim, nu se mişca suficient de rapid. Pentru mine, fără MagicPrefs, mouse-ul era inutilizabil.

Pentru unii, mărimea şi forma mouse-ului poate fi o problemă: e mic şi cam plat. Nu are mai mult de 1.5 cm înălţime. Obişnuit să simt mouse-ul în podul palmei, mi-a veni “peste mână” iniţial dar am depăşit repede acest moment deoarece la laptop folosesc un banal mini-mouse A4 Tech.

Pe lângă multitudinea de gesturi ce pot fi configurate cu ajutorul MagicPrefs, un alt avantaj este că se conectează prin bluetooth. Coroborând cele 2 aspecte, funcţiile şi conectivitatea prin bluetooth, l-am putut folosi stând în fotoliul aflat la o distanţă apreciabilă de birou. E foarte bun pentru navigare pe siteuri (back, forward, zoom) sau prin albumele foto.

Nu consider că Magic Mouse-ul este un produs pe care să-l recomand şi nu pentru că nu e bun ci pentru că trebuie să-l încerci pe mâna ta. Pentru mine cred că ar fi fost OK dacă aş fi avut mai mult timp la dispoziţie ca să mă obişnuiesc cu el. Poate fi foarte frustrant ca în timp ce lucrezi să apeşi din greşeală unde nu trebuie şi poate dura ceva timp până ti se formează mâna, ca să zic aşa.

Cei care vor să-l încerce, care erau în dubii dacă “se merită sau nu”, soluţia achiziţionării de la eMAG e foarte bună deoarece au la dispoziţie 30 de zile să-l încerce iar dacă nu-s mulţumiţi îl pot returna prin programul Extra Garanţie de Retur.

Magic Mouse costă 339 lei la eMAG.

Magic Mouse Vs. Mighty Mouse

Comments

 1. Alt programel fain (util si pentru trackpaduri multi-touch, cat si mentru Magic Mouse) e Better Touch Tool, daca are cineva chef sa il incerce :)

 2. Il am din primele zile ale aparitiei……ce sa spun, m-am obisnuit cu el insa asa cum spui si tu ai 2 optuni :
  ori il faci praf ori reculci cu el sub perna….eu inca sunt la mijloc, am momente in care imi vine sa il fac praf si momente cind il iubesc pt. functiile pe care le ofera
  spre exemplu, 3 dejte spaces, 2 dejte expose s.a.m.d

  singurul lucru care imi scoate peri albi e ca , daca in momentul unui click am degetel pe lateral, idiotul
  ” simte ” ceva degete in plus si nu face ce trebuie sa faca…..dau click dreapta spre exemplu si imi apare spaces ( datorita degetelor pe lateral )…..in momentele alea imi vine sa il sparg…

 3. @Boly, nu se rezolva problema modificand in MagicPrefs optiunea “Touch Sensitivity”?

 4. Am încercat, am redus la minim sensibilitatea insa nimic…..la cea mai mica atingere a degetelor pe lateral apar probleme…

Trackbacks

 1. […] This post was mentioned on Twitter by MacPedia, Grup Transilvae. Grup Transilvae said: RT @Macpedia: Cu Magic Mouse nu exista cale de mijloc: ori il iubesti ori il urasti :) http://bit.ly/cgbo2l […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Ce versiune de Mac OS X este instalată pe Mac-ul tău?

Când avem o problemă sau când dorim să aflăm cum putem face o anumitp operaţiune, e bine să ştim ce...

Close