Prezentarea Aperture 3 şi Xgrid de la întâlnirea anuală a MUG România

Cătălin Pătru a susţinut la întâlnirea anuală a comunităţii Macuser o prezentare foarte interesantă despre Aperture 3 şi Xgrid. Cătălin este profesor la UNATC, catedra Multimedia: sunet şi montaj.

Aperture este o aplicaţie dezvoltată de Apple Inc. şi este un fel de “fratele mai mare şi mai înţelept” a lui iPhoto din suita iLife. Este o aplicaţie folosită de fotografii profesionişti deoarece oferă mult mai multe tool-uri şi posibilităţi de intervenţie asupra fotografiei decât Photoshop.

The new Aperture 3 gives you powerful yet easy-to-use tools to refine images, showcase your photography, and manage massive libraries on your Mac. It’s pro performance with iPhoto simplicity.

Prezentările sunt mai lungi de 10 minute (maximul permis de YouTube) şi le-am urcat pe pagina de pe Facebook a siteului Macpedia.ro Din păcate nu pot fi embeduite HD dar vă invit să le vizionaţi la o calitate mai bună pe pagina creată special pe Facebook.

O explicaţie pe înţelesul tuturor a ceea ce înseamnă Xgrid: o tehnologie care permite folosirea mai multor calculatoare Apple pentru a rezolva un task unic.

Apple’s Xgrid technology makes it easy to turn an ad hoc group of Mac systems into a low-cost supercomputer. Leveraging the power of Mac OS X Server, Xgrid is an ideal distributed computing platform for individual researchers, specialized collaborators, and application developers

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Macuser România – Sinaia, 27 Februarie 2010

Ieri la Sinaia a avut loc întâlnirea anuală a MacUser-ilor din România. Deşi comunitatea are câteva mii de membrii, la...

Close