Pink Floyd nu vrea să vândă piesele în mod individual prin iTunes

Pink Floyd a dat în judecata EMI pentru că au permis iTunes să le vândă piesele individual şi nu tot albumul aşa cum se preciza în contractul pe care trupa îl avea cu casa de producţie. Pink Floyd nu este prima trupă ce nu doreşte să-i fie vândute piesele “la bucată”, AC/DC fiind o altă formaţie pe care nu o veţi găsi în iTunes.

In a victory for the concept album, Britain’s High Court on Thursday ordered record company EMI Group Ltd. to stop selling downloads of Pink Floyd tracks individually rather than as part of the band’s original records.

Ca şi fan al trupei Pink Floyd, susţin demersul lor. Mesajul pe care trupa îl transmite prin muzica pe care au facut-o, poate fi alterat daca nu se ascultă întreg albumul de pe care face parte. “Dark side of the moon” sau “The Wall” sunt albume conceptuale care n-ar prea avea sens daca nu l-ai asculta cap-coada.

Chiar dacă în Romania nu se poate cumpăra muzică din iTunes ci doar aplicaţii pentru iPhone/iPod Touch, consider ca acest mod de a vinde muzică este unul foarte util atât pentru artişti cât şi pentru public iar în momentul în care va fi disponibil şi la noi, am să fiu un client permanent

În 1975 Pink Floyd lansează albumul “Wish you were here” iar a doua melodie de pe album este “Welcome to the machine“, melodie ce redă opinia trupei despre industria muzicală a acelor vremuri dar şi despre societate în întregul ei.

Sursa News Yahoo

Comments

  1. Ceea ce ai scris despre “Dark side of the moon ” si ” The wall ” e valabil pentru toate albumele lor chiar si cele care sunt mai mult instrumentale, cum ar fi “Ummagumma” . Nici eu nu concep ideea de a asculta doar piese din albumele lor, pentru ca albumele lor sunt adevarate simfonii . Trebuie ascultate de la inceput pana la sfarsit.

  2. Erau doar niste exemple. Nu puteam sa pun toata discografia :)

  3. E ca si cum ai vinde doar capitole singulare din carti.

  4. Susțin de asemenea inițiativa celor de la Floyd deși sunt susținător al vinderii produselor individual. Excepția este că albumele lor sunt un produs indivizibil.

Trackbacks

  1. […] că Pink Floyd sau AC/DC sunt atât de tari încât îşi permit să-şi vândă cum vor muşchii lor muzica? Dar ştiaţi că ungurii sunt atât de nebuni încât fac la greu de […]

  2. […] Pink Floyd :) Articole relaţionateNu exista articole pe acelaşi […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Cum se instalează Windows pe un Mac

Se poate instala sistemul de operare Windows pe un Mac prin două metode: nativ şi virtualizat. În continuare puteţi citi...

Close