Noua generaţie de portabile MacBook Pro

Azi Steve Jobs a aniverst 56 ani. Cu această ocazie, Apple Inc a lansat o nouă generaţie de MacBook Pro. Sau nu neapărat cu această ocazie.

Mult aşteptatul upgrade a dezamăgit mulţi utilizatori, eu fiind unul dintre ei. Cu atât mai mult cu cât zilele acestea m-am gândit serios la un portabil nou. Chiar dacă bătrânul meu MacBook îşi face în continuare treaba foarte bine, nevoile mele s-au schimbat destul de mult şi simt nevoia unui Pro

Ce aş fi vrut

MacBook Pro-ul de 13′ din generaţia anterioară e perfect pentru ce-mi trebuie mie în acest moment. Pentru că o generaţie nouă presupune, în umila mea opinie, evoluţie, mă aşteptam, în primul rând, la o creştere a autonomiei bateriei. De la 10h să o scazi la 7h, indiferent cât de mult îi creşte durata de viaţă, e penibil. Eu ACUM am nevoie de un portabil cu autonomie ridicată.

O dotare default cu SSD, sunt convins că n-ar fi deranjat pe nimeni. După cum puteţi vedea, performanţele cresc destul de mult. Se pot achiziţiona şi cu SSD dar cred că preferaţi să le cumpăraţi, la fel ca memoriile, din altă parte. De asemenea, o îmbunătăţire a plăcii video, ar fi fost binevenită.

Ce am primit

Un procesor mai bun. Şi cam atât. Autonomia bateriei e mai mică, up to 7h pentru toate modelele. Am testat un MB Pro din generaţia anterioară şi am fost încântat să văd că cele up to 8-9h nu sunt doar marketing.

Intel Core i5 găsim pe MacBook Pro-ul de 13′ la 2.3 GHz iar la toate celelalte avem Intel Core i7

Toate MB Pro-urile au acum o placă video Intel HD Graphics 3000 integrată iar cele de 15′ şi 17′ beneficiază şi de AMD Radeon HD. MacBook Pro-ul de 15′ cu CPU de 2.00 GHz are un AMD Radeon HD 6490M cu 256MB GDDR5 iar cel cu procesor de 2.2 Ghz, la fel şi cel de 17′, un AMD Radeon HD 6750M cu 1GB GDDR5

Dacă tot vrea să repete istoria cu eliminarea unităţii floppy şi au fost primii care au adoptat Intel Thunderbolt Technology, mă aşteptam să scoată unitatea optică. BTW, Apple are exclusivitate până în 2012 când probabil vor elimina Mini DisplayPort-ul. Sigur, Thunderbolt e o schimbare bună însă e de urmărit cum vor evolua lucrurile ţinând cont că avem şi USB 3.0 pe piaţă.

La capitolul şi altele, avem FaceTime HD camera de ale cărei beneficii ne putem bucura achiziţionând aplicaţia FaceTime cu 0.99 $ :D, un trackpad nou pregătit pentru OS X Lion, SDXC card slot-ul din modelele de 13′ şi 15′ suportă carduri de până la 64 GB iar ExpressCard-ul din modelul de 17′ poate fi folosit pentru un adaptor eSATA sau card 3G

Sfatul meu

Dacă aţi fost în situaţia mea şi aţi aşteptat să vedeţi noua generaţie de MacBook Pro pentru a vă schimba portabilul, urmăriţi cu atenţie magazinele care încă mai comercializează Mac-uri din generaţia anterioară. Probabil că-n perioada imediat următoare vor urma reduceri. Dar dacă şi pentru voi este la fel de importantă autonomia baterie cum este şi pentru mine, nu mai aşteptaţi reucerile că poate le rataţi :)

Mai multe detalii găsiţi pe siteul Apple

Comments

  1. Deci mai penibile decat “upgrade”-urile astea sunt doar textele: “A breakthrough, through and through”. N-au mai revoluztionat nimic de la trackpad incoa (aproape 3 ani?!)

  2. Upgradeul asta e un fel de Vista la MS, ca sa zic asa. Sunt curios sa vad maine dimineata cum s-a simtit pe bursa

  3. raul p says:

    acu am vazut ca zice ca e up to 7 hours “wireless web” adica cu wirelesu pornit… (pana acum se vorbea de autonomie 10 ore fara wireless) io pe mb pro-ul meu mid 2010 nu cred ca am prins vreodata pe wireless on mai mult de 7 ore sincer sa fiu. io cred ca-i doar o schimbare de optica, autonomia s-ar putea sa fie defapt aceeasi… iar saltul de la dual core 2 la i5/i7 e totusi unul de bun simt, sa nu uitam si de ram 1333 mhz; vizibil mai performant ca pe MBP-ul anterior… totusi inca nu-i ce trebe :)

  4. da, e ca-n povestea cu MacBook Air si Flash ;)

Speak Your Mind

*

Read previous post:
SSD + MacBook = Love

Un SSD pe un MacBook de generaţie veche poate fi, în unele situaţii, o soluţie de upgrade mult mai rentabilă...

Close