iPad keynote și primul hands-on

În această dimineață am găsit in iTunes keynote-ul evenimentului de aseară de la Yerba Buena Center și am putut vedea mult mai bine iPad-ul în acțiune. Între timp avem și un first hands-on de la Engadget și cred că iPad-ul e un produs ce satisface excelent o serie de nevoi.

Urmărind reacțiile raționale ale unora (nu discut despre trolling și haters-ii de serviciu) față de anumite “neajunsuri” ale iPad-ului și privind cu atenție keynote-ul si hands-on-ul, am reușit să înțeleg cine e și ce vrea iPad-ul de la noi.

Încă de aseară un amic era nemulțumit de faptul că nu are un ecran wide dar dacă veți privi keynote-ul, veți vedea că Steve Jobs ține în cea mai mare parte a timpului iPad-ul în modul portrait și nu landscape iar logo-ul de pe spatele lui este poziționat tot în modul portrait. Portrait este modul în care citim documentele, modul în care sunt facute cărțile și în care ne consultăm agenda. Ziarul îl citim landscape iar când vrem să scriem ceva, tot în portrait așezăm A4-ul de cele mai multe ori. Cum folosim un clipboard?! Dacă ar fi fost wide, nu era o soluție bună pentru principalul lui scop. Ar fi fost mult prea îngust. Iar marginea este suficient de lată pentru a nu apăsa accidental pe ecranul capacitiv.

Atât în keynote cât și în hands-on se poate observa cat de rapid este, cat de smoth sunt tranzițiile dintr-o aplicație în alta sau în cadrul aceleiași aplicații. Dacă s-ar permite instalarea de orice aplicație ce nu trece prin filtrul din Cupertino și poate fi instalată printr-un simplu download, experiența oferită de utilizarea iPad-ului ar putea fi foarte ușor alterată. Și eu am ridicat o sprânceană aseară când l-am auzit pe Steve Jobs spunând ca iPad-ul oferă cea mai incredibilă experiență dar după ce am vazut cum se mișcă lucrurile acolo, am lasat sprânceana la loc.

Legat de multitasking îmi mențin în continuare opinia de ieri. Motivul pentru care nu există multitasking în acest moment e legat tot de experiența oferită de utilizarea acestui produs. Am observat în diverse discuții mai mult sau mai puțin raționale de pe bloguri că oamenii nu prea știu cât de ne-multitasking este iPad-ul sau iPhone-ul însă opinează foarte îndârjiți. Mulți cred că nu poți asculta muzică în timp ce navighezi, scrii un mail sau stai pe Twitter iar acest lucru e complet greșit. Poți să faci acest lucru fără nici o problemă.

Da, nu suportă Flash însă și acest lucru e legat tot experiența utilizării. Se pot folosi aplicații flash care ar altera modul de utilizare. Un alt motiv pentru lipsa lui e faptul că Apple Inc. mizează pe html5.

În concluzie iPad-ul este un gadget destinat în primul rând să înlocuiască vechea agendă, să ne țină toate documentele la un loc, să înlocuiască tradiționala carte dar care oferă și opțiuni pentru entertainment. E un bun organizer și poate că mâine o să ne înlocuim secretara chiar dacă arată foarte bine :)

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by The Fuck U Award! and MacPedia, Pe Fereastra. Pe Fereastra said: RT @Macpedia: Puteti vedea aici lansarea iPad-ului si primul hands-on http://bit.ly/cUwuA4 […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
3 motive pentru care iPad ar putea fi un FAIL dar nu va fi

Apple Inc. a lansat aseară cel mai recent gadget, iPad. Deși pare "cel mai mare iPod Touch", are avantajele lui...

Close