Unboxing şi instalare modem Zapp Z025a pe Mac OS X

Am câţiva ani buni de când îmi fac de treabă cu conexiunile de internet mobil de la Zapp şi dacă OS X-ul ar fi trebuit reinstalat la 2 luni ca alte sisteme de operare, aş fi renunţat la ei. Sunt relativ mulţumit de internetul mobil de la Zapp, raportul calitate-preţ e OK: plăteşti puţin – primeşti la fel :) A fost întotdeauna o soluţie de back-up cu care am reuşit să-mi fac treaba dar nu o pot recomanda pentru o conexiune mobilă principală, de bază.

Problemele cu ei au fost vis-a-vis de echipamente şi driverele furnizate. Iniţial mă conectam printr-un terminal (LG Z525i) iar apoi am trecut la modemuri (Z010, Z020, Z025a) şi de fiecare dată am avut probleme cu driverele. Întotdeauna a trebuit să sap după ele pe tot felul de siteuri mai mult sau mai puţin obscure şi să încerc tot felul de soluţii. Într-un final am rezolvat dar parca ar fi fost frumos să găsesc pe siteul Zapp tot ceea ce-mi trebuie, fără să pierd timp şi să-mi fac nervi.

În aceeaşi situaţie m-am aflat şi zilele astea. Am primit un nou modem adică Zapp Z025a. Arată mult mai bine decât modemurile pe care le-au oferit până acum.

În momentul conectării la MacBook, a mountat pe desktop un folder ce conţine nişte drivere dar sunt total inutile. Sunt nişte executabile. CD-ul cu care este livrat modemul nu poate fi introdus decât într-un MacPro. Există şi nişte drivere pe siteul Zapp însă eu n-am reuşit să instalez modemul pe un MacBook cu Snow Leopard. Am reuşit totuşi să-l instalez dar metoda mea presupune folosirea unui PC cu Windows :) Acest modem are o cartela SIM ce default are activat un PIN iar singura modalitate de dezactivare a PIN-ului am gasit-o instalând modemul sub Windows

Dezactivare PIN modem Zapp Z025a1. Se conectează modemul la PC şi se instalează aplicaţia Online Express

– Se deschide aplicaţia Online Express şi se accesează butonul “Settings”
– În al 3-lea tab, cel cu un SIM card ca iconiţă, se dezactivează codul PIN

Instalare driver modem Zapp Z025a
2.
Dacă tot sunteţi la capitolul PC, introduceţi în unitatea optică CD-ul cu care a fost livrat modemul şi copiaţi pe HDD folderul “Mac Driver” pe care apoi îl transferaţi pe Mac. Puteţi face acest lucru folosind un memory stick, îl ahivaţi şi-l puneţi în mail sau pe un ftp ori îl ardeţi pe un CD normal.

3. Instalaţi driverul corespunzător sistemului de operare pe care-l aveţi pe Mac dar fără să conectaţi modemul. După instalarea driverului restartaţi Mac-ul, conectaţi modemul şi în System Preferences accesaţi “Network”. În acest moment ar trebui să vă apară în lista din stânga opţiunea AnyDATA CDMA Products. unde veţi face următoarele setări:

Configurare modem Zapp Z025aTelephone Number: #777
Account Name: Internet
Password: Internet

Driverele pentru Mac OS X pot fi downloadate şi de aici iar mai jos puteţi vedea un unboxing pentru modemul Zapp Z025a şi instalarea acestuia

Poate le explică cineva celor de la Zapp cum stă treaba cu executabilele pe Mac OS X. Înţeleg că marketshare-ul e mic dar se fac de râs şi dau dovadă de lipsă de profesionalism. Mai bine n-ar fi scris nimic.

Comments

  1. stefan says:

    zapp z025a merge si pe mac os 10.7 lion?

  2. @Stefan
    Nu stiu, nu mai folosesc acest modem

  3. heyy.. am gasit acest modem prin centrul vechi.. adica eu am crezut k este un telefon mobil, dar cand colo era acest modem z025a si nush cum sa il instalez.. acum descarc driverele si o sa incerc sa vad daca merge.. :)

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Google Virtual Keyboard

Google Virtual Keyboard oferă posibilitatea de a folosi diacritice în căutările pe Google atunci când nu aveţi un keylayout care...

Close