Cum se importă şi cum se editează fişierele .avi pe Mac OS X

De multe ori am fost întrebat de diverşi oameni cum să importe şi să editeze un fişier video .avi iar recent am observat că şi Mircea Badea se loveşte de această problemă. Ştiind că e destul de impulsiv (mă refer la problemele pe care i le-a pus tasta NumLock) mi-ar părea rău să văd un iMac în flăcări :) (chiar şi-n cadrul unei campanii) am hotărât să vă spun cum rezolv eu această problemă.

Ca deloc mândru posesor de cameră video Toshiba Camileo S20 – parcă un Toshiba a “ars” Mircea Badea, nu? :) – aproape zilnic trebuie să convertesc fişiere .avi pentru a putea fi importate în iMovie. Deoarece nu trebuie să fac montaje super complexe nu am nevoie de aplicaţii foarte avansate iar iMovie este suficient. Cu siguranţă există şi alte aplicaţii care convertesc fişiere .avi, .mov, .flv, .wmv, .mts, .mkv, .mp4 etc dar pentru mine e suficient de bună şi de ieftină aplicaţia iMedia Converter

Uneori nici nu trebuie să fac editări de complexitate medie ci doar să unesc 2-3 secvenţe filmate şi/sau să pun un watermark iar chestia asta o pot face direct din iMedia Converter. De exemplu primul clip a fost filmat cu Toshiba Camileo S20 în modul 720p şi tot ceea ce am avut nevoie să fac a fost să-i pun un watermark. Am tras fişierul în iMedia Converter, am setat să fie exportat ca .mov tot la 720p, am pus watermark şi am dat export. 5 minute mai târziu am început upload-ul pe YouTube

În afară de unit fişiere de diverse formate şi de pus un watermark pe fişier, puteţi să crop-uiţi sau să split-uiţi cu iMedia Converter. Puteţi să modificaţi luminozitatea, contrastul sau volumul ori să folosiţi câteva efecte predefinite. Eu, aşa cum am spus, folosesc această aplicaţie doar pentru convertirea fişierelor .avi sau de orice alt format în .mov ca apoi să le pot importa în iMovie.

iMedia Converter iMedia Converter iMedia Converter iMedia Converter

Comments

 1. Nu te banuiesc ca faci reclama unui soft, oricare ar fi el :) insa sunt solutii free si mult mai rapide. Daca tot zici de Mircea Badea, el are ultimul model de iMac, deci unul foarte performant.
  free – instalezi pachetul http://www.perian.org
  free – deschizi avi-ul in QuickTime 7 si-i dai Export as mov (esti atent ce preset folosesti la export sa nu-ti alterezi imaginea)
  free – import mov in iMovie si te joci cu el

 2. Ba fac reclama si chiar una neplatita deoarece sunt multumit de aceasta aplicatie si cred ca pot fi si altii la fel de multumiti. Nu vad nimic rau in a vorbi/recomanda aplicatiile pe care le folosim si ne fac munca mai usoara.
  Perian e una din aplicatiile pe care o instalezi dupa ce ai boot-at prima oara un Mac :)
  Exact din motivul atentiei la preseturi recomand iMedia Convertor. E mult mai simpla pt o persoana ne-experiementata care nu stie decat ca vrea sa faca lucrul cutare cu fisierul dar nu stie cum.
  Elimina in anumite situatii importul – editarea – exportul din iMovie iar chestia asta se traduce in timp castigat

 3. Matcas Marian says:

  Se poate instala Mac osx pe PC?

 4. da. cu destula bataie de cap se poate instala insa nu vei obtine aceleasi performante, sistemul va fi mai instabil

 5. macos says:

  Terminati cu prostiile
  MAC OS pe PC e blasfemie.
  Lasati PC-ul in supararea lui cu softul lui Bill, MAC OS nu e de el

 6. Eu nu vreau să îl văd pe Mircea Badea dădând foc ultimului model de iMac, deci unul foarte performant.

  Bună metodă!!!

Trackbacks

 1. […] Converter – despre care am scris pe larg cu altă […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Soluţii externe de stocare: rack extern şi docking station

Acest articol nu se adresează doar MacUserilor ci oricui are nevoie de o soluţie de stocare a datelor. Unităţile de...

Close