HDD extern cu port ethernet My Book World Edition – unboxing

Săptămâna trecută m-am jucat cu un hdd extern cu port ethernet My Book World Edition de la Western Digital pe care l-am pus într-o rețea mixtă Mac – PC.

Hdd-ul are un design foarte plăcut, Old Apple Style. Zic “old” deoarece culoarea albă este încet-încet înlocuită de către designerii produselor din Cupertino. Dar nu numai designul e OK ci și produsul în sine. A fost surprins să văd cât de simplu se instalează și se configurează sub Windows XP sau Vista. Sub OS X n-are rost să intru în detalii, e clar că nu trebuie făcute tumbe și nici nu e nevoie de 2 facultăți pentru a-l configura. Totul e la un click distanță.

Poate fi conectat la un router și setat sa-și ia IP automat (DHCP) sau îi puteti seta un IP manual. Dacă nu aveți un router și folosiți Mac-ul sau PC pentru Internet & File Sharing, puteți folosi și un simplu switch.

Hdd-ul este, evident, un Western Digital cu 16 MB buffer. Portul ethernet știe 10/100/1000 iar cel USB este doar un port for expansion only. Adică puteți conecta la acest hdd un altul care are doar USB. My Book World Edition conține o aplicație de configurare pe care o puteți accesa din browser și este extrem de intuitivă. Puteți crea diverse conturi cărora să le dați drepturi de citire și/sau scriere în funcție de preferințe. Poate fi folosit și ca media center, integrandu-se perfect cu iTunes. Suportă multe formate audio/foto/video iar configurarea este extrem de simplă și intuitivă. De asemenea poate fi folosit și împreună cu Xbox 360 sau Playstation 3.

La partea de backup, aplicația WD Anywhere Backup ce însoțește hdd-ul este la rândul ei foarte ușor de configurat și oferă posibilitatea de a face back-up incremental. Îți poți configura și programa diverse planuri de backup care să ruleze în funcție de nevoi. Problema ar fi că acest soft este trial. Poate fi testat doar 30 de zile. Pentru Mac OS X există numeroase aplicații gratuite dar dacă vă hotărâți să folosiți WD Anywhere Backup și după cele 30 de zile, va trebui să plătiți aproximativ 30$.

Varianta testată de mine este cea de 1TB și poate fi achiziționată de aici. În cazul în care nu vă este suficient 1TB, aveți și variantele cu 2TB sau 4TB.

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Întâlnirea anuala a comunității MacUser din România

Anul acesta, comunitatea utilizatorilor de calculatoare Apple, se vor întâlni la Sinaia în data de 27 Februarie. Întalnirea va avea...

Close