Cum si de ce trebuie instalat Perian si Flip4Mac pentru noul QuickTime X

De la versiunea a 6-a si pana la OS X Leopard, playerul QuickTime a fost livrat la pachet. Doar ca nu era versiunea PRO, cea care stie multe dar care costa niste bani in plus. In Snow Leopard nu mai trebuie sa cumparam versiunea PRO, el fiind livrat gratuit ca atare.

Player-ul QuickTime X din Snow Leopard a devenit o unealta destul de puternica. Pe langa faptul ca e un player ce suporta numeroase formate, el este si un editor video. De asemenea, noua functie “Screen Recording” o sa-i scuteasca pe multi de o cheltuiala suplimentara cu aplicatii de genul Snapz PRO. QuickTime X poate inregistra si exporta screencast-uri in formate H.264 si AAC.

Dar cu toate astea, am intampinat niste probleme cu unele fisiere video pe care nu le-a putut reda. Solutia, ca si-n versiunile anterioare, este instalarea unui plug-in: Perian. Daca aveti multe fisiere cu extensia .wmv, o sa va trebuiasca si plug-in-ul Flip4Mac. In clipul de mai jos, puteti vedea cum se instaleaza aceste plug-in-uri dar si cum arata noul QuickTime X.

Articole relaţionate

Trackbacks

  1. [...] (download) VLC 0.9.10 – player video (download) Perian şi Flip4Mac – am scris aici ce fac şi de ce sunt un [...]

Leave a Reply

More in Reviews (17 of 20 articles)