Cum si cu ce curatam carcasa unui MacBook

MacBook-urile cu carcasa din policarbonat, au o mare problema: carcasa! In special cele albe. In scurt timp se murdaresc dar cu un minim efort se pot mentine la un aspect 9/10. Cel mai greu este sa acceptam ca aceste MacBook-uri vor arata ca “scoase din cutie” doar daca nu le folosim si le tinem in…cutie. Au un design excelent iar atunci cand il scoti pentru prima oara din ambalaj, poti avea o experienta interesanta. Apple Inc. stie sa exploateze foarte bine aceste lucruri si se pare ca pentru unii conteaza destul de mult. Personal prefer functionalitatea inaintea designului iar task-urile pentru care a fost gandit, sunt executate ireprosabil.

Chiar daca il tii intr-o husa si locul in care-ti desfasori activitatea este mereu curat, nu inseamna ca MacBook-ul tau nu se va ingalbeni in special in zona unde-ti sprijini palmele. Daca ai bratari e posibil sa zgaraie carcasa. E destul de frustrant acest lucru si am cautat mereu tot felul de solutii. Luna trecuta am luat laptopul cu mine la un eveniment cultural ce s-a intins pe durata unui week-end. E vorba despre festivalul Peninsula ce se tine in Targu Mures. Am stat la cort pe toata perioada acestui eveniment iar dupa 4 zile in care zilnic foloseam 3-4h laptopul, acesta arata cam asa:

Carcasa MacBook murdara Carcasa MacBook murdara Carcasa MacBook murdara

Cu cateva luni in urma am cumparat un set de protectie Marware. Setul contine “o carpa” din microfibre pentru sters ecranul si acoperit tastatura atunci cand MacBook-ul este inchis si o bucata de material autocolant ce se lipeste in zona in care tinem podul palmei. Autocolantul se lipeste si se dezlipeste foarte usor si mi-a fost de real folos. Cand am ajuns acasa l-am dezlipit si am curatat laptopul, aducandu-l intr-o stare estetica excelenta. Fara el nu cred ca mai scoateam culoarea alba oricat de mult as fi frecat.

Carcasa MacBook curata Carcasa MacBook curata Carcasa MacBook curata

E foarte important si cu ce curatam MacBook-ul. Eu folosesc pentru ecran niste servetele de ochelari iar pentru carcasa/tastatura folosesc acetona si discuri demachiante deoarece sunt foarte moi si nu zgaraie. Aceasta protectie poate fi si ea curatata si chiar mai usor decat carcasa laptopului. Cu siguranta ca daca ajungea carcasa murdara precum e protectia in primele poze, nu mai aveam cum sa o aduc la culoarea initiala. Protectia o curat foarte usor cu spirt sau acetona si cu discuri demachiante.

Speak Your Mind

*

Read previous post:
store.apple.ro devine store.apcom.ro

Ca parte a procesului de rebranding derulat la nivel regional de distribuitorii locali Apple, Magazinul Apple Online (store.apple.ro), operat de...

Close