Cum se schimba adresa MAC a placii de retea

Se poate intampla sa aveti nevoie sa schimbati adresa MAC a placii de retea a laptopului sau a desktopului. De obicei veti avea nevoie sa faceti aceasta modificare atunci cand intampinati o problema cu conectarea la internet.

Unele firme furnizoare de servicii de internet, permit accesul in retea a clientilor pe baza adresei MAC a placii de retea. Daca aceasta se arde si sunteti nevoit sa o inlocuiti sau schimbati cu totul calculatorul, va trebui, in mod normal, sa anuntati firma la care aveti abonament de aceasta schimbare si sa le furnizati noua adresa MAC a placii de retea.

Uneori nu aveti chef, nu aveti dispozitia necesara sau nu aveti nervi suficienti sa discutati cu reprezentantii departamentului de support tehnic a firmei la care sunteti abonati. De cele mai multe ori aceste departamente functioneaza foarte rau, oamenii angajati nu prea au habar de ceea ce trebuie sa faca sau sunt rau intentionati.

Schimbarea adresei MAC a placii de retea a unui notebook sau al unui desktop Apple, e foarte simpla. Se poate face din terminal (consola) sau cu aplicatii 3’rd party. Din terminal se scrie urmatoarea linie de comanda:

sudo ifconfig en1 lladdr xx:xx:xx:xx:xx:xx


xx:xx:xx:xx:xx:xx reprezinta adresa MAC pe care doriti sa o aveti. Dupa ce ati tastat aceasta comanda, o sa vi se ceara sa va introduceti parola de administrator iar dupa ce va veti autentifica, adresa MAC se va schimba automat. ATENTIE: La primul restart pe care il veti da, placa de retea va reveni la vechea adresa MAC si va trebui sa o introduceti din nou pe cea pe care doriti sa o folositi.

MacDaddyX este o aplicatie ce face acelasi lucru insa ar putea fi pe placul celor care au o “problema” cu lucratul in consola. MacDaddyX poate fi download-ata de aici si este un .dmg ce poate fi instalat asa cum am explicat aici. Cu o interfata grafica OS X-like si foarte intuitiva, puteti schimba adresa MAC a placii de retea dar si a AirPort-ului.

Speak Your Mind

*

Read previous post:
iFart Vs. Pull My Finger

App Store-ul e plin de aplicatii nefolositoare. Unele se vor a fi doar amuzante. De ceva timp se duce un...

Close