Cum se creaza butonul de Reload in Safari 4

In Safari 4, Apple a introdus o serie de noi optiuni, noi features dar a avut grija si sa scoata din cele mai vechi. Una dintre optiunile eliminate este butonul de Reload. Mai bine de 10 ani, butonul Reload s-a aflat in partea stanga a Toolbar-ului. Incepand cu Safari 4, acesta a fost asezat in capatul barei de progres.

Safari 3

Safari 4

In cazul in care esti cu mainile pe tastatura, nu e o problema foarte mare. Combinatia Cmd+R e foarte usor de executat. Frustrarea apare atunci cand nu stai cu mainile pe tastatura si navighezi doar cu ajutorul mouse-ului. De multe ori m-am dus instinctual in partea stanga pentru a apasa butonul de Reload. Cu un mic artificiu se poate crea un buton Reload dar care nu va fi amplasat in Toolbar ci in Bookmarks Bar.

Drag url in Bookmarks Bar Drag url in Bookmarks Bar

In urmatorul pas vom deschide Bookmarks (prima iconita din Bookmarks Bar din partea stanga). Se acceseaza Bookmarks Bar pentru a vedea toata lista cu link-uri, dati dublu click pe link-ul pe care tocmai l-am introdus, astfel incat sa-i putem schimba denumirea. Ii puteti pune denumirea “Reload” sau orice alta denumire vreti. Daca doriti il puteti stiliza astfel incat sa semene cu un adevarat buton de Reload. Pentru asta va trebui sa selectati din Menu Bar optiunea Edit si apoi mergeti la Special Characters.

In Special Characters veti alege orice simbol va place. Unul care seamana cu butonul Reload din Safari 3, il puteti gasi in SymbolsArrows. Il selectati si apoi click Insert!

Edit - Special Characters Alege caracterul dorit Insert Special Characters

Dupa ce am modificat denumirea, ultimul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa schimbam si adresa. Daca-l lasam asa, el va deschide de fiecare data pagina apple.com. In concluzie, in locul url-ului existent vom introduce javascript:location.reload(true)

Javascrip Location Reload

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Update iTunes 8.2.1

In data de 15 Iunie, Apple a scos un update pentru iTunes. E vorba despre iTunes 8.2.1. iTunes 8.2.1 provides...

Close