Cum se configureaza un modem Huawei E1750 sau E220 pe Mac OS X

Compania RCS-RDS a lansat in acest an serviciul de internet mobil. Pretul unei astfel de conexiuni este foarte convenabil, raportul calitate-pret fiind unul foarte bun. Cel putin pentru mine. Conexiunea se realizeaza cu ajutorul unui modem Huawei si in afara de modelul E220, toate cele testate de mine vin insotite de softul necesar.

RCS-RDS a oferit abonatilor sai mai multe tipuri de modemuri Huawei si din ceea ce am citit pe diverse forumuri am ajuns la concluzia ca nu a fost o decizie foarte inteleapta, varietatea de modele creaza tot felul de confuzii. Supportul tehnic oferit de compania RCS-RDS utilizatorilor de Mac OS X este practic inexistent iar acestia trebuie sa se descurce cum pot.

Pe OS X Leopard am testat pana acum 3 tipuri de modemuri Huawei: E220, E1750 si E176G. In OS X Snow Leopard am testat doar E220 si E1750 dar sunt convins ca si E176G functioneaza perfect si se configureaza la fel de usor ca si pe OS X Leopard. Singura problema intampinata in ambele situatii este lipsa softului in cazul modemului Huawei E220. Problema se rezolva rapid folosind softul de la E1750 sau E176G. In clipul de mai jos am conectat modelul E220 folosind aplicatia ce insoteste modemul Huawei E1750.

Configurarea este foarte simpla. Se conecteaza modemul la calculator, automat este mount-ata aplicatia, se instaleaza si se creaza un profil. In cazul modelului E176G pe OS X Leopard nu a fost nevoie sa creez un profil.

Dupa instalarea aplicatiei, pentru a va putea conecta aveti doua posibilitati: folositi aplicatia instalata sau mergeti in System Preferences – Network iar in partea dreapta a ferestrei veti gasi conexiunea “Huawei Mobile” pe care o selectati si apoi bifati optiunea “Show modem status in menu bar”. Va puteti conecta accesand iconita ce va apare in menu bar si astfel nu mai sunteti nevoit sa tineti deschisa aplicatia cu care vine modemul.

La testele de viteza am obtinut in ambele situatii rate de transfer multumitoare. Chiar daca in cazul modemul E1750 am inregistrat rate de trasfer mai mari fata de E220, eu sunt multumit de ce ofera aceasta conexiune. Tinand cont ca platesc 0 lei iar o conexiune mobila la internet este influentata de multi factori externi, nu am pretentii foarte mari. Cu toate acestea voi mai pastra si modemul z020 de la Zapp.

Speak Your Mind

*

Read previous post:
MuPromo – 11 aplicatii Mac OS X de la MacUpdate

Si-n acest an MacUpdate ofera un pachet de aplicatii pentru OS X la un pret foarte mic. Incepand de azi,...

Close