Care este autonomia bateriei noului MacBook Air?

Din ciclul “ce pare mai mult: jumatate de milion sau 500.000?”

Bateria noului MacBook Air tine cu 2h mai mult daca nu instalezi flash si nu accesezi siteuri cu continut flash

in acelasi timp

Bateria noului MacBook Air tine cu 2h mai putin daca instalezi flash si accesezi siteuri cu continut flash

Deci care este autonomia bateriei noului MacBook Air? raspunsul e la sfarsitul articolului

Am citit zeci de articole in ultimele zile despre acest subiect si foarte multe bateau campii. Oricat de mult imi plac produsele Apple, nu pot sa nu observ ca de data asta e vorba de marketing ieftin.

Primul MacBook Air a fost lansat in Ianuarie 2008 si avea o autonomie de up to 5h. Urmatorul model a fost lansat in Octombrie 2008 iar autonomia era up to 4.5h Niciodata pana in acest moment nu s-a pus problema scaderii autonomiei in cazul instalarii unor aplicatii. Cuvantul cheie este “up to”.

Daca te vei uita pe fotografii folosind Quick Look, cu luminozitatea ecranului scazuta si fara nici o alta aplicatie deschisa, e posibil sa atingi 5h. Poate chiar sa depasesti daca esti norocos ;) In momentul in care vei deschide Airport-ul si browserul pentru a naviga pe internet, cele 5h s-au facut deja 3h.

In concluzie e normal sa scada autonomia bateriei atunci cand mai mule aplicatii ruleaza simultan. Flash player-ul nu are acces la placa video si astfel procesorul este nevoit sa lucreze mai intens iar acest lucru duce la un consum mai mare de energie. E simplu!

Problema e ca utilizatorul de rand nu are habar de diferentele dintre cele doua tehnologii, adica Flash si html5. Cei care spun ca una este mai buna decat cealalta sunt exprimate de programatori care sunt partizani tehnologiei cu care lucreaza, cu care-si castiga painea. Sau de persoane platite sa fie pro unei tehnologii in detrimentul celeilalte.

Tot ceea ce putem face noi, cei care nu suntem programatori, cei pe care nu-i intereseaza ce-i sub capota si vrem doar sa ne indeplinim task-urile rapid si bine, este sa testam ambele tehnologii si sa o alegem pe cea care ne satisface nevoile intr-un mod eficient.

Pe 27 Septembrie a fost lansata versiunea beta Flash Player “Square” care este optimizata pentru Mac. O folosesc de cateva zile si sunt foarte multumit. Si cred ca in curand o sa avem Flash pe iPad ;)

In functie de nevoile utilizatorului, bateria MacBook Air-ului are o autonomie cuprinsa intre 0 si 5h. Seriously!

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Microsoft Office for Mac 2011 în România

Azi s-a lansat și în România ultima versiune a suitei Microsoft Office for Mac 2011. Se comercializează în două variante:...

Close