Carcasă (topcase) MacBook spartă

Vine o zi în viaţa fiecărui MacBook care NU ESTE versiunea cu carcasă de aluminiu sau ultimele două modele, când trebuie să-l trimiţi în service pentru înlocuirea topcase-ului.

Se pare că magneţii de pe marginea ecranului, cei care ţin MacBook-ul închis, sunt mult mai puternici decât ar trebui iar topcase-ul se sparge în zona de contact cu carcasa. Mulţi posesori de MacBook care au avut o astfel de problema dar doar în partea dreaptă sunt de părere că topcase-ul se crapă şi din cauză că mâna dreaptă, cea cu care tastează cel mai mult, exercită o presiune mai mare şi constantă asupra carcasei.

Şi în cazul meu, după cum se poate vedea în fotografii, a căzut o bucată de carcasă tot în partea dreaptă dar e o chestiune de timp până se va desprinde şi din stânga. Din fericire Apple Inc. a admis că e o eroare de proiectare şi a lansat un program de înlocuire gratuită a topcase-urilor dar doar în cazul MacBook-urilor ce NU sunt mai vechi de 3 ani. Cum MacBook-ul meu împlineşte frumoasa vârstă de 3 ani :) la sfârşitul acestei luni, l-am trimis deja la iStyle pentru înlocuirea topcase-ului şi la începutul săptămânii viitoare îl voi primi înapoi cu o carcasă nouă!

În concluzie, dacă topcase-ul MacBook-ului vostru crapă în acelaşi mod ca şi al meu, luaţi legătura cu una dintre cele două firme autorizate să ofere service Apple în România – iStyle sau Noumax – iar acesta se va schimba gratuit!

MacBook Topcase Right MacBook Topcase Left

Comments

 1. Acelasi lucru l-am patit si eu cu MacBook-ul meu alb si am apelat la cei de la iStyle care l-au schimbat in cateva zile. E un lucru bun ca Apple isi asuma greselile in proiectarea produselor sale si permite clientilor sai sa schimbe gratuit componentele cu defecte.

 2. poLarik says:

  salut , am si eu un macbook white 2.1 si am topcase-ul crapat . intrebarea mea e : e posibil sa fi implinit 3 ani de la achizitie? cum verific asta? , precizez ca nu am nici un act al lui , am la el telcomanda si magsafe-ul.
  si inca o intrebare: imi schimba doar top case-ul sau toata carcasa?

 3. pe baza serial number-ului se poate afla. trimite un mail la service cu acest nr si ei iti vor spune daca intra in program. se schimba topcase-ul

 4. adrian rugescu says:

  Doresc sa maresc RAM-ul la un MacBook Air – model 2009-2010 (penultimul model in acest moment).
  Unde ma pot adresa, sa vorbesc cu cineva care stie sa faca lucrul asta, are memoriile necesare si lucreaza si finut – ca nu vreau sa il vad cu zgarieturi sau urma duoa aceasts interventie.

  Cine ma pate ajuta cu o sugestie in acest sens ?

  Multumesc anticipat.

  Adrian Rugescu

 5. Din cate stiu la macbook air , memoriile sunt lipite de placa de baza , poate ma insel , insa daca este asa , trebuie sa te duci la istyle sau noumax ( pregatestete sa platesti bine)

 6. deejaydanniell says:

  Am si eu un MacBook White 13″ si mi-a inceput si mie carcasa sa-mi crape tot in dreapta, oare mai este disponibil acest program?

 7. Fă niște fotografii decente, nu cu o cameră foto de la nokia 3310, descrie problema, trimite mail la iStyle și Noumax iar ei îți vor spune ce și cum.

 8. Ok, multumesc frumos Ciprian :D! O seara faina!

Trackbacks

 1. […] Zagg InvisibleSHIELD pentru MacBook-ul pe care am fost nevoit să-l trimit în service în vederea schimbării carcasei crăpate. Cum magneţii vor rămâne la fel de puternici, în timp e foarte posibil să se crape din nou şi […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Aplicaţie pentru iPhone de la Orange

Orange, singura sursă din România de unde se poate cumpăra oficial iPhone, a lansat aplicaţia "Orange Film"

Close