Aplicatii Instant Messaging pe Mac OS X

Prima aplicatie pe care o deschid atunci cand pornesc calculatorul este Adium. Daca pe Windows sau pe diversele distributii de Linux foloseam Pidgin, nu mi-a trecut niciodata prin cap sa folosesc pe Mac OS X altceva decat Adium. In primul rand il folosesc deoarece il pot customiza dpdv grafic astfel incat nu-mi ocupa spatiu mult pe monitor dar in acelasi timp il am mereu in fata. Chiar si in cazul unui MacBook de 13” ocupa o suprafata foarte mica. Un alt motiv este acela ca-mi permite Tab-uri si manageriaza conturi multiple.

Adium Window Adium

Cu Adium te poti conecta pe Yahoo!Messenger, Google Talk, MSN, AOL, ICQ, Facebook, MobileMe etc. Poti sta online simultan pe mai multe conturi de acelasi fel, de exemplu pe mai multe conturi Yahoo!Messenger sau poti fi online atat pe Google Talk, MSN cat si pe Yahoo. Poti avea o fereastra deschisa pentru fiecare cont sau le poti avea pe toate in aceeasi fereastra. Exista unele versiuni Beta care stiu si Twitter sau mIRC insa nu-s foarte stabile.

Adium are si minusuri insa pentru mine nu au contat foarte mult. Nu stie video si voice chat si exista oarece probleme de compatibilitate cu unele versiuni de Yahoo!Messenger de pe Windows atunci cand doresti sa primesti si/sau sa trimiti un fisier. Nu am reusit sa stabilesc un pattern astfel incat sa-mi dau seama cu ce versiuni este compatibil si cu care nu.

Cei care au folosit in alte sisteme de operare aplicatiile de la Yahoo si nu se pot obisnui cu Adium, pot sa foloseasca si pe Mac OS X aplicatia Yahoo!Messenger in aceleasi conditii si cu aceleasi facilitati ca si pe Windows. Desi in ultimele versiuni au introdus si ei Tab-urile, nu pot customiza lista si fereastra de chat asa cum o pot face cu Adium si din cauza asta nu il folosesc decat foarte rar.

Trackbacks

  1. […] review-uri pentru diverse produse hardware marca Apple sau compatibile/recomandate de Apple dar si recomandari de aplicatii dezvoltate pentru mediul OS […]

  2. […] Chat. Există Yahoo!Messenger şi Skype pentru Mac. Personal am optat pentru Adium deoarece îmi permite să folosesc în acelaşi timp mai multe conturi de Y!M dar şi Facebook, GoogleTalk, AOL, MSN, ICQ, Jabber, MySpace etc. Despre acest subiect am scris aici. […]

Speak Your Mind

*

Read previous post:
Cum se instaleaza Mac OS X

Atunci cand cumparati un Mac, notebook sau desktop, el are preinstalat sistemul de operare OS X si singurul lucru pe...

Close